30 april 2020

Woonhuizen van Compartijn nog tot en met 20 mei gesloten voor bezoek

Op zondag 15 maart hebben we de deuren van onze September/Compartijn woonhuizen gesloten voor bezoek van buitenaf. We hebben dit besluit in genomen om bewoners en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. We beseffen dat deze moeilijke maatregel veel impact heeft op de bewoners en hun naasten. Maar we realiseren ons ook dat deze maatregel noodzakelijk is om onze kwetsbare bewoners te beschermen.

 

Vorige week dinsdag maakte Premier Rutte bekend dat de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, met drie weken worden verlengd tot 20 mei 2020. September/Compartijn volgt dit landelijke besluit en houdt de deuren van de woonhuizen tot en met 20 mei gesloten voor bezoekers. 

Relatief weinig besmettingen

Het RIVM spreekt van veel sterfgevallen en besmettingen in verpleeghuizen. Gelukkig is dit bij onze woonhuizen momenteel niet het geval. We hebben relatief weinig te maken hebben met corona besmetting in onze huizen.

Blijven genieten

Wij doen er alles aan doen om het onze bewoners binnen de woonhuizen zo comfortabel mogelijk te maken in deze pittige periode. Zo zorgen we ervoor dat bewoners voldoende contact, via bijvoorbeeld Skype en FaceTime of een ontmoetingsraam, met hun verwanten/familie kunnen onderhouden. Daarnaast gaan we door met het organiseren van leuke activiteiten in en vlakbij de woonhuizen zodat de bewoners blijven genieten. We hopen op 11 mei goed nieuws te krijgen rondom versoepeling van de maatregelen. 

Woonhuizen van Compartijn nog tot en met 20 mei gesloten voor bezoek

Intussen bij Compartijn

Laatste nieuws, achter de schermen en blogs over onze huizen

Zoek op trefwoord...