Wethouder Klaar Koenraad opent Huize Roosdael tijdens open dagen

30-01-2019

Op zaterdag 16 februari opent wethouder Klaar Koenraad Huize Roosdael, het luxe verzorgingshuis voor ouderen die zorg nodig hebben. Huize Roosdael is onderdeel van Compartijn, dat landelijk al meerdere huizen heeft geopend. Huize Roosdael staat aan de rand van het centrum, aan de Laan van Henegouwen 67a. In het openingsweekend kunnen geïnteresseerden en hun familieleden vrijblijvend kennismaken met het gebouw, het personeel en de voorzieningen.

Met de vestiging in Roosendaal komt het aantal Compartijn-huizen dat al is geopend of in voorbereiding is op elf. De verzorgingshuizen zijn verspreid over geheel Nederland. Elk huis is opgezet volgens de eigen formule van Compartijn: kleinschalige gebouwen van maximaal 20 tot 40 appartementen met persoonlijke zorg voor mensen met een zorgzwaartepakket van 4 en hoger. Daaronder vallen psychogeriatrische aandoeningen zoals dementie en fysieke beperkingen.

Luxe appartement

Bewoners hebben de beschikking over een luxe appartement met woon- en slaapkamer, een badkamer en een pantry. Het appartement kan naar eigen smaak worden ingericht. Daarnaast delen de bewoners een huiskamer met open haard, een wellnessruimte, een bibliotheek en buitenterrassen. In elk gebouw is 24 uur per dag zorg gewaarborgd, ook ’s nachts. Verpleegkundigen hebben ervaring met dementie. Familie en andere bezoekers zijn altijd welkom en kunnen eventueel overnachten in een speciale gastenkamer. Een eigen chefkok bereidt dagelijks verse maaltijden op advies van een diëtiste.

Rand van het centrum

De huizen staan altijd op rustige locaties, in de buurt van alle voorzieningen. Dat geldt ook voor Huize Roosdael. De ontwikkelingslocatie ‘Nieuwe LTS’ ligt aan de rand van het centrum, vlakbij het Vrouwenhofpark. Als onderdeel van het plan komen er 100 woningen en een supermarkt bij, in het monumentale oude schoolgebouw. De nieuwbouw van Huize Roosdael sluit goed aan bij de architectuur van het oude gebouw. Het woon-zorgcomplex bestaat uit 26 appartementen, verdeeld over drie woonlagen.

Huize Roosdael

Open Thuisdagen

In het weekend van 16 en 17 februari kunnen belangstellenden vrijblijvend een kijkje nemen in het gebouw. Dat kan zowel op zaterdag als op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Zaterdag is om 12.30 uur ook de officiële opening van Huize Roosdael, door wethouder zorg Klaar Koenraad. Wie dit weekend geen gelegenheid heeft kan ook een afspraak maken voor een ander moment via de family managers van Compartijn: telefoon 088 298 64 64 of via e-mail: family@compartijn.nl.

Door Compartijn.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Niet meer tonen