Groot feest tijdens onthulling ‘oude naam’ Huize De Regentes

20-06-2019

Heden en verleden gingen hand-in-hand bij onthulling ‘oude naam’ Huize De Regentes. Huize De Regentes opende in december 2017 haar deuren aan de Scheveningseweg 106 in Den Haag. Na vele jaren prijkt nu ook de oude naam ‘Villa Iled’ weer op de gevel. De Haagse wethouder Kavita Parbhudayal verrichtte woensdag 19 juni samen met een familielid van de voormalig eigenaar van het pand, de onthulling.

Huize De Regentes is gevestigd in de uit het jaar 1895 daterende monumentale Villa Iled, ooit de riante woonstee van een tabaksplanter, later de locatie voor verzorgingshuis NEBO. Na een ingrijpende restauratie heeft Compartijn hier 26 zelfstandige appartementen gerealiseerd voor ouderen die de hoogste eisen stellen aan persoonlijke zorg en service.

Historie

Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid van gemeente Den Haag, heeft samen met dhr. Pim Kolff de oude naam onthuld. Dhr. Kolff is familie van de oorspronkelijke bewoner P. Kolff, werkzaam in de tabaksindustrie in Nederlands-Indië. Als je de naam van de villa Iled omdraait lees je Deli: het bedrijf waar Kolff voor werkte. In 1940 werd de woning in beslag genomen door de bezetters. Na de oorlog deed het pand dienst als ziekenhuis.

Viering

Na de officiële onthulling legde de zoon van de eigenaar van het pand, Mats Jonker (3 jaar oud), symbolisch de laatste steen. De viering werd afgesloten met een receptie in de tuin van Huize De Regentes. Het Schevenings Vissersvrouwenkoor, dat dit jaar hun 65-jarig jubileum viert, verzorgde de muzikale omlijsting. Na de receptie volgde een diner voor genodigden.

Heer des Huizes Jeroen Boekel.

Het Schevenings Vissersvrouwenkoor.

Wethouder Kavita Parbhudayal.

De onthulling van de ‘oude naam’.

Laatste steenlegging door Mats Jonker.

Receptie op het terras van Huize De Regentes.

Door Compartijn.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Niet meer tonen