Officiële inzegening Huize De Regentes op 26 mei

15-05-2018

Op zaterdag 26 mei haalt Compartijn een oud ritueel terug. Die dag zal pastoor drs. A.L. Langerhuizen van de Antonius Abtkerk Huize De Regentes officieel inzegenen. De kleinschalige luxe woonvoorziening voor ouderen heeft begin dit jaar haar deuren geopend aan de Scheveningseweg 106. De villa is bij veel Hagenaars nog altijd bekend als een voormalig verzorgingshuis van NEBO. Na een ingrijpende restauratie zijn er 26 zelfstandige appartementen gerealiseerd voor ouderen die de hoogste eisen stellen aan persoonlijke zorg en service.

‘We zijn geen katholiek huis, er is hier ruimte voor ieders overtuiging, maar voor veel van onze bewoners speelt het geloof zeker een rol. In de afgelopen maanden is er een goed contact ontstaan met pastoor Langerhuizen van de H. Antonius Abt aan de overkant van de Scheveningseweg. Na de verbouwing leek het ons een goed idee om Huize De Regentes te laten inzegenen’, verklaart Heer des Huizes Jeroen Boekel van Huize De Regentes het opvallende initiatief.

Officiële plechtigheid

Het inzegenen is een christelijk ritueel uit vroeger tijden. Bij het betrekken van een nieuwe woning nodigden bewoners de pastoor uit om ‘de geest in het huis te brengen’. Dat gebeurt tijdens een officiële plechtigheid op zaterdag 26 mei, in het bijzijn van bewoners, hun familieleden, medewerkers van Huize De Regentes en belangstellenden. Pastoor A.L. Langerhuizen van de H. Antonius Abt leidt om 11.00 uur de viering in de kerk aan de Scheveningseweg 233.

  • 10.30 uur: Ontvangst met een kopje koffie in de H. Antonius Abt - Scheveningseweg 235 in Den Haag
  • 11.00 uur: Viering met voorganger de Zeer Eerwaarde heer drs. A.L. Langerhuizen
  • 12.00 uur: Korte wandeling naar Huize De Regentes, waarna het huis opnieuw wordt ingezegend
  • 12.30 uur: Feestelijke lunch, bij goed weer in de tuin van Huize De Regentes
  • 15.00 uur: Einde

Bent u onze gast?

Bewoners, hun familieleden, medewerkers en andere betrokkenen heten we van harte welkom. De viering is ook vrij toegankelijk voor ouderen en hun familieleden die geïnteresseerd zijn in een appartement in Huize De Regentes. Wilt u zo vriendelijk zijn om uiterlijk maandag 21 mei aan te geven met hoeveel personen u aanwezig zult zijn? U kunt daarvoor bellen met Huize De Regentes via 070 763 01 00, een e-mail sturen aan jboekel@compartijn.nl of onderstaand formulier invullen. 

Door Compartijn.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Niet meer tonen