Hoogste punt Huize Groot Waardijn in Tilburg bereikt

05-11-2018

Met een feestelijke ceremonie is gevierd dat de nieuwbouw van Huize Groot Waardijn in Tilburg het hoogste punt heeft bereikt. Het gebouw is de zevende kleinschalige woonvoorziening van Compartijn. De organisatie richt zich uitsluitend op ouderen die niet meer thuis kunnen wonen. Het bouwteam heeft nog ruim drie maanden te gaan tot en met de oplevering. Vanaf half maart verwelkomt Groot Waardijn dan de eerste bewoners. De nieuwbouw staat aan de Ringbaan West, op de plek van het vroegere zwembad.

De genodigden en de bouwvakkers troffen het niet: regen was spelbreker tijdens de bijeenkomst. Dat weerhield Bart Timmers, directeur vastgoed bij Compartijn, er niet van om het bouwteam een compliment te geven. ‘Je hoopt altijd voorafgaand aan de bouw dat alles goed loopt, dat de planning wordt gehaald en dat iedereen meedenkt. Dat is hier in Tilburg zeker aan de orde. De bouwvakkers van dit project zijn toch een jaar, anderhalf jaar nauw bij Compartijn betrokken. Daarom wilden we hen graag bedanken voor hun inzet.’

Luxe oud worden

Dat bedankje ging gepaard met de installatie van een worsten- en hamburgerkraam op locatie, iets wat door de bouwploeg zeer werd gewaardeerd. Huize Groot Waardijn is opgezet volgens de richtlijnen van Compartijn: luxe, in een groene omgeving en dichtbij voorzieningen. Bewoners kunnen er rekenen op 24-uurs zorg, er is een eigen kok, een was- en strijkservice en een wellnessruimte. Compartijn, onderdeel van Facilicom, is actief in kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen met een indicatie. Inmiddels staan er vijf van die huizen in Nederland. Over drie weken opent er een vestiging in Maasgouw, begin volgend jaar staan naast Tilburg ook Roosendaal, Ede en Eersel op het punt van opleveren.

26 appartementen

Architect Stephan Haans van H-Kwadraat heeft het vierlaagse gebouw een jarendertig-uitstraling meegegeven. In Tilburg zijn 26 appartementen te vinden waar ouderen zelfstandig wonen. Ook zijn er enkele echtparenappartementen als één van beide partners een indicatie heeft en beiden bij elkaar willen blijven.

De belangstelling voor een plek in Huize Groot Waardijn is opvallend. Bart Timmers: ‘We hebben een informatiebijeenkomst gehouden waar we soms met drie belangstellenden tegelijk aan tafel zaten. Iets wat niet gebruikelijk is, omdat we de gesprekken graag persoonlijk houden. Ondanks dat we met z’n vieren waren, konden we niet anders om iedereen te woord te staan.’ Meer informatie over Huize Groot Waardijn is te vinden op www.huizegrootwaardijn.nl.

Door Compartijn.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Niet meer tonen