Compartijn zet lokale chefkoks in de keuken voor jubileumdiner

11-06-2018
Op woensdag 13 juni is het vijf jaar terug dat Compartijn officieel van start ging. Het jubileum is voor de organisatie, gespecialiseerd in luxe kleinschalige woonvoorzieningen met zorg, reden voor een bijzonder diner. In elk van de vijf vestigingen staat een chefkok van een lokaal restaurant in de keuken om een driegangendiner voor de bewoners te koken.

Kleinschalige woonvoorzieningen zijn in Nederland aan een opmars bezig. Ook Compartijn sprong vijf jaar terug in het gat dat de overheid creëerde door de opname in verpleeghuizen fors te beperken. De jonge organisatie heeft grote plannen. Medio volgend jaar moeten er verspreid over het land al elf vestigingen zijn, over vier jaar zelfs 25. Bewoners kunnen rekenen op veel aandacht. Elke bewoner heeft een eigen appartement. De – bij voorkeur – vrijstaande panden hebben een huiselijke uitstraling.

Mix van bewoners

Opmerkelijk aan de Compartijn-formule is dat de vestigingen een mix van bewoners kennen: zowel mensen met neurologische aandoeningen als ouderen die wel beperkingen hebben, maar nog helder van geest zijn. ‘Bewust’, zegt algemeen directeur Herman de Haas. ‘We streven die mix na omdat het leidt tot een andere dynamiek en sfeer in elk huis.’

De Haas begon in 2013 met Bart Timmers en Richard te Vruchte met het initiatief. Algemeen directeur De Haas bracht bedrijfskundige ervaring, kennis van hospitality en horeca in, Timmers (directeur business development) heeft een vastgoedachtergrond en Te Vruchte (directeur operations) werkte al als zorgondernemer. ‘Idealer konden we het ons niet wensen.’

Onderdeel van Facilicom Group

Sinds maart 2016 opereert Compartijn onder de vleugels van facilitair dienstverlener Facilicom Group, dat daarmee haar positie in de zorg verstevigde. De Haas: ‘Dankzij Facilicom Group kunnen we sneller een landelijke dekking bereiken en ligt er een goede basis voor een efficiënte organisatie.’

Feestelijk jubileumdiner

In alle vijf de locaties staat op woensdagavond 13 juni een feestelijk driegangendiner klaar, bereid door lokale chefkoks. Chefkoks van de restaurants Bøg (Den Haag), Salon de Provence (Breda), ’t Misverstant (’s-Hertogenbosch), Beyerick (Zeist) en Hanninkshof (Enschede) nemen die avond de taken van de eigen chefkoks over. Compartijn stelt elke bewoner in de gelegenheid om één familielid of mantelzorger uit te nodigen voor het speciale diner.

Door Compartijn.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Niet meer tonen