Beleid rondom corona

Het coronavirus is in Nederland op dit moment onder controle, maar zeker nog niet weg. Compartijn biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren.

Bezoek weer mogelijk

Met ingang van 26 juni is bezoek weer mogelijk in de huizen van Compartijn. Ondanks de versoepeling vraagt Compartijn bij bezoek rekening te houden met de volgende zaken:

  • Check uw gezondheid voordat u de locatie betreedt.
  • Houd u aan de RIVM richtlijnen en houd altijd 1,5 meter afstand tijdens het bezoek.
  • Kom bij voorkeur met 1 of 2 bezoekers per keer langs, omdat de 1,5 meter afstand anders niet gewaarborgd kan worden. Zodra we de 1,5 meter afstand niet meer kunnen garanderen doordat een bewoner te veel bezoek heeft, dan kan het zijn dat bezoek gevraagd wordt te wachten of later terug te keren.
  • Bezoek vindt zoveel mogelijk plaats in het eigen appartement of buiten op een rustige plek.
  • Er geldt nog steeds: wanneer de 1,5 meter bij bezoek niet gewaarborgd kan worden, dan is een mondkapje verplicht. Als bezoeker dient u zelf voor een mondkapje te zorgen.
  • Wij vragen u bij de deur uw gegevens te noteren in verband met contactonderzoek bij mogelijke besmetting.
  • Indien er sprake is van besmetting in het huis, dan is bezoek niet toegestaan.


Bij ziekte met coronaverschijnselen

Bij het vermoeden van een besmetting met corona van een bewoner, zal altijd contact gelegd worden met de huisarts en de lokale GGD. Wij verzorgen deze mensen 24 uur per dag met bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Naast een veilige omgeving voor iedereen, heeft contact met de familie of verwanten daarbij de hoogste prioriteit van de leidinggevende van het huis. Ook gaat dan het huis weer dicht voor bezoek, ook voor andere bewoners.

Vermaak in huis

In de woonhuizen proberen we ondanks de veranderingen zoveel mogelijk het normale dagelijkse leven voort te zetten. We bieden vertier en gezelschap aan de bewoners, alhoewel ook nu nog op afstand. De groepsgym en fysio zullen zoveel mogelijk doorgaan en contactberoepen zijn weer welkom. 

Nieuwe maatregelen

Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Heeft u vragen? Neem contact op met de Heer of Vrouw des Huizes.

Door Compartijn.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Niet meer tonen